Κατά την πλοήγηση σας στο e-fence.gr κάνετε αποδεκτή την χρήση τεχνολογιών cookies που έχουν σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και εμπειρία σας. 

Κλείσιμο ειδοποίησης

Τί είναι η ηλεκτρική περίφραξη;

Comments (0)

Τί είναι η ηλεκτρική περίφραξη;

Η ηλεκτρική ή ηλεκτροφόρα περίφραξη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε κατοικίδια, οικόσιτα και εκτρεφόμενα ζώα σε οποιαδήποτε έκταση ή να αναχαιτίσετε επιδρομές άγριων ζώων από τις καλλιέργειές σας και τις κτηνοτροφικές σας εγκαταστάσεις.

Πώς δουλεύει;

Ο μηχανισμός της ηλεκτρικής περίφραξης τροφοδοτείται από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 220V ή από μπαταρία και πολλαπλασιάζει την τάση αυτή σε 9000V-15000V. Η τάση αυτή εφαρμόζεται στους αγωγούς της περίφραξης σε παλμούς ανά μικρά χρονικά διαστήματα. Όταν κάποιο ζώο ακουμπήσει σε έναν αγωγό υπό τάση, κλείνει το κύκλωμα μέσω του εδάφους και της γείωσης του μηχανισμού και το χτυπάει το ρεύμα. Το ζώο αισθάνεται το σοκ και μαθαίνει να σέβεται τον φράκτη, καθώς συνιστά για αυτό ένα ψυχολογικό φραγμό, αντίθετα με έναν συμβατικό φράκτη που μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί να τον καταστρέψει ή να τον περάσει.

Πλεονεκτήματα

Ασφαλής για τα ζώα.

Η ηλεκτρική περίφραξη είναι ασφαλέστερη για τα ίδια τα ζώα από έναν φράκτη με συρματόπλεγμα ή ξύλινο φράκτη στον οποίο μπορεί να εγκλωβιστούν ή να τραυματιστούν. Επίσης η ηλεκτρική περίφραξη προσφέρει και προστασία από αρπακτικά και άλλες εξωτερικές απειλές.

Χαμηλό κόστος.

Παρά το φαινομενικά υψηλό αρχικό κόστος απόκτησης του μηχανισμού, μειώνεται αρκετά το κόστος της περίφραξης έναντι μιας συμβατικής περίφραξης (πχ συρματόπλεγμα) καθώς συνήθως 2 ή 3 σειρές αγωγών αρκούν για την απώθηση της πλειοψηφίας των ζώων. Επίσης οι πιθανότητες να προκαλέσουν τα ζώα κάποια ζημιά στην περίφραξη μειώνεται καθώς συνήθως τα ζώα δεν αγγίζουν για δεύτερη φορά την περίφραξη. Έτσι μειώνονται τα έξοδα συντήρησης της περίφραξης κάνοντας την αρχική επένδυση πολύ πιο αποδοτική.

Ευκολία εγκατάστασης.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας την ηλεκτρική περίφραξη με ελάχιστα απαιτούμενα εργαλεία. Η τοποθέτησή της είναι εύκολη και συνήθως συντομότερη από μία συμβατική περίφραξη από ξύλο, λαμαρίνα ή σύρμα. Εξοικονομείτε έτσι χρόνο και χρήμα.

Ευελιξία.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από δρόμους ή κατοικημένες περιοχές. Με μικρές τροποποιήσεις στο σχεδιασμό της περίφραξης, μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να ελέγχει διαφορετικά ήδη ζώων. Επίσης με τα κατάλληλα εξαρτήματα μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικά φορητές περιφράξεις που μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και γρήγορα σε διαφορετική τοποθεσία.

Leave a Reply

All fields are required