Κατά την πλοήγηση σας στο e-fence.gr κάνετε αποδεκτή την χρήση τεχνολογιών cookies που έχουν σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και εμπειρία σας. 

Κλείσιμο ειδοποίησης

Πώς επιλέγουμε ηλεκτρική περίφραξη; (1)

Comments (0)

Πώς επιλέγουμε ηλεκτρική περίφραξη; (1)

Εφόσον αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική περίφραξη, πρέπει να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε λεπτομερώς το στήσιμό της ανάλογα με τις ανάγκες μας και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιες βασικές παραμέτρους που πρέπει να έχουμε υπόψιν.

Είδη περιφράξεων

Μόνιμη περίφραξη

Όταν μια μικρή ή μεγάλη επιφάνεια πρέπει να μείνει περιφραγμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια πιο σταθερή περίφραξη, στιβαρή και ανθεκτική στο χρόνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρούς ξύλινους πάσσαλους, σύρμα αλουμινίου και δυνατά εξαρτήματα για στήσιμο και τέντωμα της περίφραξης.

Κινητή περίφραξη

Όταν η περίφραξη είναι προσωρινή ή πρέπει να μετακινείται συχνά (π.χ. για κτηνοτροφικά ζωα) χρησιμοποιούμε για την εγκατάστασή της υλικά πιο ελαφριά, που μας επιτρέπουν να την τοποθετούμε και να την μαζεύουμε εύκολα και γρήγορα. Οι αγωγοί είναι δίχτυα, ταινίες ή σχοινιά από συνθετικό υλικό, με πλεγμένα σύρματα αλουμινίου ή χαλκού, που φέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτά μπορούν να τυλίγονται και να ξετυλίγονται όσες φορές χρειαστεί. Για εύκολο και γρήγορο τύλιγμα μπορούμε να προμηθευτούμε καρούλια με μηχανισμό (μανιβέλα).

Τροφοδοσία

230V

Οι μηχανισμοί βάσης λειτουργούν συνδεδεμένοι στο δίκτυο των 230V. Είναι πιο οικονομικοί (μισό κόστος απόκτησης σχετικά με αντίστοιχο φορητό) και δεν απαιτούν επιπλέον έξοδα για μπαταρίες και φωτοβολταϊκό πάνελ. Είναι επίσης αξιόπιστοι, μικροί σε μέγεθος και ελαφριοί και πρέπει να είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή εάν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κοντά.

12V

Αν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα διαθέσιμο, σε απομακρυσμένες περιοχές ή χωράφια, χρησιμοποιούμε φορητούς μηχανισμούς. Αυτοί λειτουργούν με μπαταρία, είτε επαναφορτιζόμενη 12V είτε μιας χρήσης 9V. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τον μηχανισμό, μπορούμε να προμηθευτούμε αντίστοιχης χωρητικότητας μπαταρία 9V. Οι μηχανισμοί ωστόσο υπολειτουργούν με μιας χρήσης μπαταρία, δίνοντας χαμηλότερη τάση στον παλμό και μικρότερη συχνότητα παλμών.

Εκτός από τις μπαταρίες μολύβδου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπαταρίες αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι μηχανισμοί διατίθενται είτε με μεγάλο κουτί με χώρο για τοποθέτηση της μπαταρίας, είτε μικρό για εξωτερική σύνδεση της μπαταρίας.

Συνδυάζοντας έναν φορητό μηχανισμό με επαρκής χωρητικότητας μπαταρία και ένα κατάλληλο φωτοβολταϊκό πάνελ, μπορούμε να έχουμε ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα που θα λειτουργεί αδιάκοπα.

Leave a Reply

All fields are required